Eind vorig jaar, op tweede kerstdag, bracht Leukemensen een bezoek aan Phantasialand. De laatste keer dat wij hier geweest waren was in 2014. In de tussentijd is er veel veranderd. Dat vroeg om een bezoek!

De belangrijkste reden van bezoek was de toevoeging van themagebied ‘Klugheim‘ met twee nieuwe achtbanen die samen zes wereldrecords hebben verbroken: ‘Raik’ en ‘Taron’. Raik is een achtbaan geschikt voor de hele familie. Het is een zogenaamde boomerang: hij gaat heen en achterstevoren weer terug. Het is de snelste en langste boomerang ter wereld. Het is een leuk soepel baantje, maar de rit is ook weer zo voorbij.

Taron is een achtbaan voor de echte durfals. Het is de snelste en langste multilaunch coaster ter wereld. Je wordt twee keer ‘afgeschoten’. De baan kruist zichzelf ruim 50 keer, nog een record. Beide banen zijn uiterst knap verweven met het stadje Klugheim. Vooral in Taron heb je het gevoel de machtige bergformaties en de houten bebouwing maar net op een haartje te missen.

Klugheim heeft verder nog een gezellig dorpsplein met horeca, waaronder een geweldig mooie taveerne met tafelbediening. Het stadje is met veel oog voor detail gemaakt, het is pure eyecandy. Een schril contrast met oudere attracties zoals ‘Mystery Castle‘ of de ‘Geister Riksha’. Bij dit nieuwe themagebied hoort uiteraard ook een schitterende nieuwe soundtrack, die wel wat wegheeft van ‘The Lord of the Rings’ of ‘The Hobbit’.

Andere hoogtepunten van ons bezoek waren de al wat oudere achtbaan ‘Black Mamba‘, die overigens nog steeds weet te verrassen met zijn snelheid, loopings en kurketrekkers, het gekke huis ‘Tartuff‘, een variatie op de oude cakewalk van de kermis, en de schitterende kerstversiering met vele lampjes en vuureffecten.

Was het allemaal geweldig? Nou, er was een teleurstelling: op de plattegrond zagen wij een achtbaan staan waar we nog nooit van hadden gehoord. Het beloofde de langste indoorachtbaan te zijn, dat klonk goed! Maar wat een aanfluiting is die ‘Temple of the Night Hawk’. Een oninteressante baan zonder enige thematisering of verhaallijn. We snappen nu waarom we er nog nooit van hadden gehoord. En dat hadden we beter zo kunnnen houden.

Bekijk hier de complete fotoreportage.